Prva godina provedbe EU projekta “Tko se boji godina još?”

pro 21, 2021

Prva godina provedbe EU projekta „TKO SE BOJI GODINA JOŠ?“

Dragi umirovljenici,
u mjesecu listopadu ove godine navršila se godina dana od početka provedbe EU projekta „TKO SE BOJI GODINA JOŠ?“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.702.400,00 kn. Nositelj projekta je Matica umirovljenika Trnje – Zagreb u partnerstvu sa Centrom za kvalitetu života „Forum 50+“ iz Velike Gorice i Ustanovom za obrazovanje odraslih „Praxis – učilište za praktična znanja“ iz Karlovca.
Usprkos zahtjevnoj epidemiološkoj situaciji, od ožujka ove godine uspješno smo provodili radionice plesa i pokreta „Tko pleše, zlo ne misli“, radionice na kojima smo obrađivali teme s područja nutricionizma „Od srca srcu“, „Svoga zdravlja gospodar“ i „505 sa crtom“, a radionice muzikoterapije „O LA LA LA“ održavale su se u suradnji sa Domom za starije osobe Trnje iz Zagreba.
U sklopu provedbe projekta organizirana su četiri izleta i to u Krapinske toplice, Krapinu, Opatiju i u Veliku Ludinu.
Partner projekta Centar za kvalitetu života „Forum 50+“ iz Velike Gorice izradio je program sprečavanja usamljenosti starijih osoba E-facilitator (podrška na daljinu), te uz pomoć volontera, koji su prethodno sudjelovali na edukativnim radionicama, proveo radionice digitalne pomoći starijim osobama na daljinu.
Osim toga, provodili smo aktivnosti iz programa “Kažem što mislim, mislim što kažem”, koje su se odnosile na prevenciju nasilja nad osobama starije životne dobi.
U tijeku su i dva znanstvena istraživanja, jedno na temu utjecaja muzikoterapije i plesa na demenciju i Alzheimer, očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti i znanstveno istraživanje o utjecaju komunikacije na prevenciju nasilja nad osobama starije životne dobi.
U sljedećim mjesecima nastavljamo s provedbom aktivnosti projekta pa tako najavljujemo početak održavanja radionica iz programa pod nazivom „Vježbenička tvrtka“, koje će obuhvaćati međugeneracijsku suradnju umirovljenika i učenika, razvijanje korištenja društvenih mreža i suvremenih informatičkih tehnologija (osobnih računala, mobitela, tableta), s posebnim naglaskom na korištenje interneta, internet bankarstva, raznih aplikacija kao što su whatsapp, Face book, viber, i sl.
Planiramo održavanje tribina, kulinarskih dvoboja, kao i nastavak održavanja radionica muzikoterapije i nutricionizma a radujemo se i sljedećim izletima koje ćemo također organizirati u sklopu provođenja projekta.
Nadamo se da ćete nas, kao i do sada, podržati u provođenju projekta i sudjelovati na radionicama, izletima i druženjima.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Matice umirovljenika Trnje – Zagreb

Vježbanje u Domu za starije osobe Trnje u mjesecu veljači

Vježbanje u Domu za starije osobe Trnje u mjesecu veljači

Dragi umirovljenici, veljača počinje, zima još traje i dok čekamo proljeće, Matica umirovljenika Trnje - Zagreb nastavlja  s održavanjem vježbi u kino-dvorani Doma za starije osobe Trnje, Zagreb, Poljička ulica 12. Vježbe vodi predsjednica Udruge gđa. Marijana...

Vježbanje u Domu za starije osobe Trnje

Vježbanje u Domu za starije osobe Trnje

I u siječnju godine nove Matica umirovljenika Trnje - Zagreb organizira vježbanje za umirovljenike, članove Matice umirovljenika Trnje - Zagreb i one koji će to tek postati, u Domu za starije osobe Trnje, Zagreb, Poljička ulica 12. Vježbe se odvijaju u terminu...

X