Planirane aktivnosti Matice umirovljenika Trnje – Zagreb

sij 10, 2021

1. Razvoj i provedba lokalnih programa u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika:

  • razvoj i provedba tri nutricionistička programa: „505 sa crtom“, „Od srca srcu“ i „Svog zdravlja gospodar“;
  • razvoj i provedba tri programa: jedan glazbeni program „O LA LA LA“, jedan program plesa i pokreta „Tko pleše, zlo ne misli“ i program volontiranja „Mogu i hoću“;
  • razvoj i provedba programa za sprečavanje usamljenosti – Podrška na daljinu: E-facilitator;

2. Razvoj socijalne inovacije u radu s umirovljenicima te razvoj inovativnih programa:

  • razvoj inovativnog programa „Kažem što mislim, mislim što kažem“;
  • provođenje znanstvenog istraživanja o utjecaju komunikacije u prevenciji nasilja te učinkovitog  rješavanja potencijalnih sukoba.

3. Podizanje svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika te održavanje jednokratnih aktivnosti:

  • provođenje informativno promotivnih događanja – 6 izleta sa sportsko-zabavnim natjecanjima i 6 nutricionističkih programa kulinarskih dvoboja „Sjeckamo, pasiramo, najbolji smo znamo“.

4. Razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje:

  • razvoj i provedba zajedničkih aktivnosti s mlađim osobama – „Vježbenička tvrtka“.

5. Razvoj i provedba stručnog istraživanja o povećanju kvalitete života umirovljenika:

  • provedba stručnog istraživanja – „Utjecaj muzikoterapije i plesa na demenciju i Alzheimer, očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti“.

Projekt će rezultirati jačanjem kapaciteta Matice umirovljenika Trnje – Zagreb i Centra za kvalitetu života „Forum 50+“ za provođenje inovativnih programa zdravog i aktivnog starenja u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih „Praxis – učilište za praktična znanja“, u području nutricionizma, muzikoterapije, terapije plesom i pokretom. Programi aktivnog starenja povećati će kvalitetu života umirovljenika osmišljavanjem programa za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti, programa za poticanje tjelesne i psihičke aktivnosti i za sprečavanje usamljenosti te uključivanje umirovljenika u život zajednice. Na taj način će se poticati međugeneracijska suradnja, cjeloživotno učenje i stjecanje novih znanja i vještina umirovljenika.

Ukupna vrijednost projekta: 1.702.400,00 HRK

Kontakt osoba (voditelj projekta): Nada Matić

E-mail: infomaticaumirovljenikatrnje@gmail.com

Link: Europski strukturni i investicijski fondovi, Europski socijalni fond

Vježbanje u Domu za starije osobe Trnje u mjesecu veljači

Vježbanje u Domu za starije osobe Trnje u mjesecu veljači

Dragi umirovljenici, veljača počinje, zima još traje i dok čekamo proljeće, Matica umirovljenika Trnje - Zagreb nastavlja  s održavanjem vježbi u kino-dvorani Doma za starije osobe Trnje, Zagreb, Poljička ulica 12. Vježbe vodi predsjednica Udruge gđa. Marijana...

Vježbanje u Domu za starije osobe Trnje

Vježbanje u Domu za starije osobe Trnje

I u siječnju godine nove Matica umirovljenika Trnje - Zagreb organizira vježbanje za umirovljenike, članove Matice umirovljenika Trnje - Zagreb i one koji će to tek postati, u Domu za starije osobe Trnje, Zagreb, Poljička ulica 12. Vježbe se odvijaju u terminu...

X